SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

luni, 8 decembrie 2008

DE CE, DOMNULE PREŞEDINTE?


ticu-dumitrescu

Foto: Gardianul

Am mai scris pe această temă, în “Ziua” şi din păcate, domnule preşedinte Băsescu, aţi recidivat. În sensul că aţi decorat post-mortem oameni pe care îi puteaţi decora cât erau în viaţă.

Ieri i-aţi conferit Ordinul “Steaua României” domnului - că nu pot să-i zic altfel, nici după plecarea dintre noi - Constantin Ticu Dumitrescu. Băieţii din servicii, extrem de activi când e vorba de viaţa personală a oamenilor, nu v-au informat că domnul Ticu era în fază terminală şi nu v-aţi gândit că i-aţi fi putut aduce acest omagiu măcar pe patul de spital, dacă mai înainte, cât era în putere, aţi neglijat?

Sau v-aţi temut să nu păţiţi încă o respingere de genul celei pe care v-a administrat-o zilele trecute domnul Vasile Paraschiv, opozant anticomunist manifest încă din 1971 şi unul dintre puţinii care au avut curajul să semneze pentru Paul Goma?

vasile-paraschiv-basescu-mediafax

Foto: Mediafax

Domnul Paraschiv v-a spus în felul următor: “Domnule preşedinte, vă mulţumesc pentru înalta distincţie ce aţi hotărât să mi-o acordaţi astăzi, dar eu sunt obligat să refuz primirea ei de la un comunist, la fel ca toţi ceilalţi care ne-au condus ţara de la Revoluţie şi până azi, împotriva cărora eu am luptat din 1968 şi voi continua să lupt pe cale legală şi democratică până la ultima bătaie a inimii. Eu nu sunt ca un câine, căruia dacă îi dai o felie de salam el nu mai latră, tace din gură şi te lasă să intri în curtea stăpânului şi să furi totul. Eu nu vreau de la dumneavoastră, domnule preşedinte, decoraţii, bani, funcţii etc. Eu vreau dreptatea şi adevărul pentru întregul nostru popor, adică exact ceea ce aţi promis dumneavoastră poporului nostru în noiembrie 2004 şi care pe mine m-a atras ca un magnet, dar din nefericire nu v-aţi respectat promisiunea făcută, m-aţi minţit şi m-aţi indus în eroare şi pe mine şi întregul nostru popor cu promisiuni pe care nu vi le-aţi respectat niciodată”.

Un om de o demnitate rară, un erou în viaţă, pe care evident că nu îl cinstim şi nu îl preţuim. E adevărat că aţi vrut să-l decoraţi, în numele statului român, aşa cum aţi precizat, vădit afectat. Oamenii atât de demni ca domnul Paraschiv ne incomodează, ne jenează, ne fac să ne simţim inconfortabil. Pentru că nu am fost în stare să ne ridicăm la înălţimea lor morală. A suportat torturi cumplite. A rezistat. A ieşit vertical din toată suferinţa. Un model. Pe care îl refuzăm. S-a văzut din atitudinea stânjenită a asistenţei. Căreia domnul Paraschiv i-a amintit că ar trebui să ne jenăm de complicitatea cu impostura. Marii noştri intelectuali susţinători ai dumneavoastră, pe motiv de condamnare a comunismului. Fără nici o consecinţă. Aţi fost doar un actor grăbit să culeagă apaluzele celor iluzionaţi. Cel mai tare v-au ovaţionat atunci înşişi liberalii. Era şi normal.

base-tari-oranj-mediafax

Foto: Mediafax

De ce, domnule preşedinte, v-a spus opozantul anticomunist Vasile Paraschiv ce v-a spus? Ar trebui să vă întrebaţi. Şi să vă răspundeţi. Şi să decideţi în consecinţă dacă vreţi să rămâneţi doar un oficiant al imposturii sau să deveniţi un om de stat.

De ce, domnule preşedinte, eroul anticomunist Vasile Paraschiv s-a dezgustat de dumneavoastră, după ce vă trecuse cu vederea chiar şi sabotarea unui partid istoric, PNŢCD? Nu cumva şi pentru că aţi recidivat, încercând să distrugeţi PNL? Domnul Paraschiv a spus că toate celelalte partide de pe scena actuală sunt comuniste.

De ce?! Pentru că aşa e şi pentru că e dintre cei îndreptăţiţi să o spună. Şi spune lucrurilor pe nume.

paul-gomaparaschiv-ziua

Am să vă fac o mărturisire, domnule preşedinte, poate veţi înţelege de ce am scris tot ce am scris la adresa dumneavoastră, în “Ziua”, până când chiar n-aţi mai suportat.

Ştiţi de ce? Pentru că aproape mă convinseserăţi, era gata să mă păcăliţi şi pe mine, prin desemnarea lui Călin Tăriceanu în funcţia de premier, prin eliberarea jurnaliştilor răpiţi în Irak şi prin tenacitatea cu care aţi condamnat comunismul, în urletele relicvelor din ultimele eşaloane ale regimului comunist. De care, îmi ziceam, ia uite, domnule, chiar e în stare să se delimiteze! Şi zice, chiar zice vorbele-alea grele şi atât de adevărate: regimul comunist a fost ilegitim şi criminal. M-a impresionat performanţa, cu gândul la suferinţa deţinuţilor politici, inclusiv a celor din familia mea. Şi a urmaşilor.

base-prince-radu-rex-cotidianul

Foto: Cotidianul

După care, însă, aţi avut grijă să mă feriţi de iluzii, începând campania de distrugere a PNL. Din acel moment, mi-aţi devenit adversar personal, pentru că bunicul meu a fost deţinut politic anticomunist şi liberal.

De ce, domnule preşedinte? Se putea înţelege că aţi condamnat comunismul şi ca pe o penitenţă pentru că aţi pus umărul la distrugerea partidului-martirizat de comunism, PNŢCD. Şi când colo, v-aţi năpustit împotriva celuilalt partid istoric cu sute de mii de membri torturaţi şi ucişi în temniţe şi lagăre de muncă, şi totuşi, reconstituit după regimul comunist, PNL: aliat cu partidul dumneavoastră, pe atunci, socialist, reprezentând o jumătate din FSN.

De ce?! Hai să ne amintim cinstit că premierul Tăriceanu v-a devenit ostil din momentul în care v-aţi dat seama că nu vă va lăsa în ruptul capului să distrugeţi partidul istoric pe care cu onoare îl conduce. Un partid de 150 de ani, care a făcut România modernă şi pe care, sprijinit de cozi de topor ca Valeriu Stoica şi Theodor Stolojan, îl voiaţi fuzionat cu o jumătate a formaţiunii emanate din spuma murdară a uzurpării revoluţiei anticomuniste din decembrie 1989.

maniu-foto-arhiva-hooverionel-bratianu-sepia-2

Foto: Arhiva Hoover

De ce aţi făcut asta? De ce aţi ţinut să distrugeţi tot ce ne leagă de istoria României, tot ce e autentic anticomunist, în numele condamnării comunismului? V-aţi atribuit toate temele dreptei pe care până atunci le-aţi combătut vehement şi aţi preluat limbajul politic de dreapta, pentru a o substitui şi a-i amăgi pe marii noştri intelectuali, pe tinerii naivi şi pe mulţi din cei mai uşor de amăgit, asmuţindu-i împotriva dreptei reale, dirijându-le ostilitatea la adresa singurului partid istoric care ne-a rămas în top, PNL - şi care v-a rezistat cu tărie, datorită lui Tăriceanu. Tânărul liberal alături de care am văzut sânge în sediul central al PNL, la mineriada din iunie 1990, în timp ce minerii încă mişunau ameninţător, dirijaţi de colegi ai dumneavoastră de azi, ca liderul PD-L Silvian Ionescu, cu care ulterior aţi avut tupeul nemărginit să vă afişaţi chiar la locul faptei, în Piaţa Universităţii.

De ce, domnule preşedinte Băsescu, eroul Vasile Paraschiv v-a refuzat decoraţia, după ce, în 2004 v-a votat cu entuziasm, crezând în promisiunile dumneavoastră?

Nu cumva şi pentru că mascarada judiciară pe care aţi patronat-o i-a amintit de practicile staliniste la care a fost supus?

Iar eu şi alţii ca mine - care nu v-am votat în 2004, pentru că, spre deosebire de domnul Paraschiv, vă cunoşteam - de ce v-am vota în 2009?

Daţi-vă răspunsul şi daţi-mi argumente. Dar sincer. Pentru că altfel, chiar nu sunt dispusă să girez o impostură reiterată.

SUMMIT - UE - ADERARE ROMANIA - BULGARIA

Foto: www.zing.ro

Am sugerat încă de prin vară pe acest blog ceea ce părea să fie imposibila reconciliere. Ştiu că sunteţi la curent cu cele scrise pe aici - cele de la telefon nu sunt atât de relevante. PNL are demnitate şi v-a făcut o ofertă de parteneriat demn, de pe premisele unui angajament sincer, pe termen mediu şi lung. Care poate fi determinant pentru România. Cu toate cele pe care le-aţi făcut şi cu toate că din cauza dumneavoastră nu mai public în presa scrisă, ci doar pe suficient de influentul meu blog, cu toate că mi-aţi făcut onoarea să mă situaţi pe podiumul adversarilor dumneavoastră publicistici, sunt dispusă să trec cu vederea ce a fost şi să vă acord, ca şi liberalii, şansa de a face mea culpa. Nu doar onorabilă moral, ci mai ales, profitabilă electoral, pentru al doilea mandat.

Să recunoaşteţi - nu chiar public, ar fi cam mult pentru dumneavoastră - că scorul PD-L este rezultatul unei fraude morale, al unei propagande mincinoase împotriva PNL: ca dovadă şi elogiile pe care liderii PD-L le aduc acum liberalilor, şi declaraţiile de compatibilitate de dreapta, şi acceptarea integrală a programului Tăriceanu - atâta doar că fără Tăriceanu. De ce? Motivele nu pot fi altele decât intenţia de subordonare, divizare şi distrugere a PNL. Dacă n-aţi reuşit în patru ani, nu veţi reuşi tocmai acum. PNL merită moral şi administrativ supremaţia în alianţa de dreapta, pentru că el este partidul de dreapta, nu partidul dumneavoastră care trece peste noapte de la stânga la dreapta. PNL este cel ce transferă caracterul de dreapta asupra unui PD-L aliat, nu invers. PNL este partidul care a reuşit guvernarea cea mai performantă din 1990 încoace. O ştiţi prea bine. Aţi spus-o chiar, în diferite moduri.

Deci, ori sunteţi onest şi vă asumaţi un angajament comun cu Tăriceanu premier, ori aruncaţi PD-L în alianţă cu PSD. După ce, doi ani de zile, aţi făcut la adresa PNL acuze de colaborare cu PSD, care acum se întorc împotriva PD-L.

Dacă nu puteţi să fiţi om de stat, atunci refaceţi, degrabă, FSN şi daţi-vă jos pretenţia de dreapta.

Aţi face demonstraţia ultimă a ipocriziei şi iresponsabilităţii.

Şi aţi putea considera că v-aţi luat rămas bun de la al doilea mandat. Doar nu credeţi că PSD v-ar susţine candidatura? Iar cu un guvern minoritar, minoritare v-ar rămâne şi şansele electorale.

blog ROXANA IORDACHE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu