SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

luni, 8 decembrie 2008

Constantin Ticu Dumitrescu a fost inmormântat cu onoruri militare



Constantin Ticu Dumitrescu a fost înmormântat, ieri dupa-amiaza, în cimitirul din satul prahovean Fânari, cu onoruri militare, alaturi de parintii sai, Stelian si Florica, în prezenta a aproximativ 400 de persoane. Slujba de înmormântare, care a durat o ora si un sfert, a fost tinuta de un sobor format din patru preoti, iar sicriul cu trupul neînsufletit al fostului detinut politic, acoperit cu tricolorul României, a fost dus la groapa de catre militari.
La înmormântarea lui Ticu Dumitrescu au participat scriitoarea Ana Blandiana, consilierul guvernamental Marius Oprea, precum si foarte multi fosti detinuti politici, unii dintre ei veniti la Fânari în baston sau în cârje. Ticu Dumitrescu a fost caracterizat de cei prezenti drept “un om ferm, demn, care si-a închinat viata salvarii adevarului, dreptatii si credintei stramosesti”. Vicepresedintele AFDPR Octav Joza a spus despre Ticu Dumitrescu ca, “înaintea propriei lui fiinte, au fost întotdeauna cei din jurul sau, pentru care s-a sacrificat”, si ca moartea acestuia lasa un gol de neînlocuit. “A avut foarte multe nazuinte, putine s-au înfaptuit, pentru ca în România, în ultimii 20 de ani, s-a schimbat dictatura, dar au ramas tot dictatorii”, a spus Octav Joza. Zeci de coroane au fost trimise la înmormântare, atât din partea familiei, cât si din partea oficialitatilor si a asociatiilor judetene ale fostilor detinuti politici din toata tara. Astfel, printre cei care au trimis coroane se numara primul-ministru Calin Popescu Tariceanu, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, presedintele Senatului României, Ilie Sârbu, dar si mai multe institutii, Senatul României, CNSAS si filiale judetene ale Asociatiei Fostilor Detinuti Politici, partide politice din România, precum si Familia Regala a României.

Decorat post-mortem
Cortegiul funerar cu trupul lui Constantin Ticu Dumitrescu a plecat duminica, în jurul orei 12.00, de la sediul Ministerului Internelor catre localitatea prahoveana Fânari, la procesiunea de la sediul ministerului participând aproximativ 300 de oameni. Dupa oficierea slujbei religioase de la sediul Ministerului Internelor, Simina Mezincescu a citit un mesaj de adio din partea Casei Regale. La procesiune, au fost prezenti fostul presedinte Emil Constantinescu, consilierul primului-ministru Marius Oprea, poeta Ana Blandiana si Claudiu Secasiu, precum si familia si apropiati ai lui Ticu Dumitrescu.
Totodata, au fost prezenti, în sediul la intrarea principala a MIRA, veterani de razboi, fosti colegi si angajati ai lui Constantin Ticu Dumitrescu, precum si membri ai CNSAS si ai asociatiilor de revolutionari din Capitala si din tara. Cortegiul a parasit sediul MIRA din Capitala în jurul orei 12.00, îndreptându-se spre localitatea prahoveana Fânari, unde va fi înmormântat Constantin Ticu Dumitrescu. Presedintele României, Traian Basescu, a semnat, sâmbata dimineata, decretul prin care Constantin Ticu Dumitrescu a fost decorat post-mortem cu Ordinul National “Steaua României în grad de Cavaler”.

sursa : GARDIANUL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu