SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

vineri, 27 mai 2011

HAOS

Cine priveste PNTCD-ul (oare, cine-l mai priveste?), ar putea crede ca a dat norocul peste el!

Este adevarat ca in momentul de fata este fragmentat in trei grupari (si nu este exclus ca in curand sa apara si o a patra!), dar cate declaratii de bune intentii in ceea ce priveste viitorul sau!

Cata dorinta de unire!

Cate promisiuni de finantare!

Cate oferte de a-l conduce!

Una dintre grupari anunta un “congres de unificare” (bineinteles!), urmand, se pare sa se unifice cu ea insasi (ceea ce ar fi totusi o performanta fata de cum se prezinta astazi lucrurile!).

A doua anunta si ea un “congres de unificare” (desigur!) – la alta data, asa ca si unificarea ramane “pe alta data …“ - urmand ca, pentru a se facilita unificarea, actualul presedinte al gruparii sa nu mai candideze, el recomandand ca presedinte o personalitate neimplicata in ultimii ani in zbaterile partidului.

Si, ca semn al seriozitatii propunerii, prim-vicepresedintele acelei grupari (alta persoana decat cea recomandata de presedinte!) isi anunta grabit candidatura! (Sa nu piarda startul?!)

A treia grupare nu anunta nici un congres – a avut recent unul si spera ca va “transa” in favoarea sa disputa privind legitimitatea.

Deocamdata “transat” este doar partidul – in bucati mici (ca nu prea e de unde!), sa ajunga la toata lumea!

Si finantarea este asigurata (in vorbe)!

De peste tot: si din tara, si de aiurea (chiar din America! Pamantul fagaduintei, nu? Sau, oricum, al fagaduielilor…).

Mai ales de aiurea!

Sau mai pe scurt: aiurea!

Si uite asa, putem sa stam fericiti (ca linistiti nu prea putem!).

In curand vor incepe sa curga ofertele de colaborare politica, ofertele de “pozitii” in administratia locala, in parlament si, desigur, in celebrele “deconcentrate”.

Sper ca cei care trebuie sa se ingrijasca din timp sa procure carnete pentru valul de solicitanti care, entuziasmati de ceea ce vad la partid, vor navali sa se inscrie.

…Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus poveste-asa.

De fapt, am vrut numai sa bat saua…


Bogdan Grabowski, Presedinte PNTCD BUCURESTI sector I

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu