SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

marți, 12 ianuarie 2010

Sarbu ii cere lui Boc sa taie pensiile a 100000 de securisti


Presedintele PNTCD, Radu Sarbu, invita PDL si UDMR sa adere la acordul de reconciliere nationala, semnat de taranisti si PSD la 1 decembrie, la Timisoara, si sa condamne in mod real comunismul, reducand pensiile celor ce au detinut functii de conducere in nomenclatura comunista si in Securitate.

Sarbu estimeaza ca in aceasta situatie se afla 100.000 de persoane, ale caror venituri ar trebui reduse la nivelul pensiei medii, iar banii obtinuti astfel sa se regaseasca in fondul de pensii.

"Acordul de reconciliere semnat cu PSD pe 1 decembrie, la Timisoara, nu trebuie sa ramana un gest politic formal, asa cum a fost condamnarea comunismului de catre Traian Basescu, in primul mandat de presedinte. Propunem PDL si UDMR sa adere la acordul PNTCD-PSD de reconciliere si sa ia ca prima masura reducerea pensiilor fostilor securisti. Acest lucru a fost deja votat in Polonia, cu intrare in vigoare de la 1 ianuarie 2010, deci se poate", a declarat Radu Sarbu intr-o conferinta de presa.

El a precizat ca ar trebui sa intre sub incidenta deciziei de reducere a pensiilor peste o suta de mii de fosti nomenclaturisti ai PCR si angajati ai fostei Securitatii. Radu Sarbu a aratat ca de aceasta masura ar beneficia mai ales cele un milion de persoane cu pensii sub 700 de lei. "Orice masura de sporire a fondului de pensii pentru oamenii care nu au fost privilegiati ai fostului regim este binevenita", a spus Sarbu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu