SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

vineri, 9 ianuarie 2009

Comemorarea victimelor comunismului



-- Societatea civila revine cu un nou apel catre premierul Emil Boc, prin care i se solicita acestuia sa emita doua Hotarari de Guvern prin care sa se instituie data de 23 august ca "Ziua comemorarii victimelor nazismului si comunismului" si data de 21 decembrie ca "Ziua memoriei victimelor comunismului. In apelul semnat de 36 asociatii civice si sindicale si de 230 personalitati se arata semnificatia zilei de 23 august este aceea ca, in aceasta zi, in anul 1939, s-a semnat pactul Hitler-Stalin.
























cursa : ZIUA
Initiatorii, Sorin Iliesiu, Vladimir Tismaneanu, Mihai Sora, Sorin Alexandrescu, arata ca s-a cerut din iunie 2008, prin Declaratia de la Praga, come­morarea zilei de 23 august. Declaratia a fost adoptata la initiativa mai multor personalitati europene, printre care Vaclav Havel si Vitautas Landberghis, fosti luptatori anticomunisti si fosti presedinti ai Cehiei, respectiv Lituaniei. De asemenea, "ziua memoriei victimelor co­munismului" a fost asumata de Parlamentul si presedintele Romaniei prin asumarea Raportului Final al Comisiei Tismaneanu. Precedentul a fost creat prin adoptarea in 2004 a unei HG care stabileste Ziua Holocaustului. Printre semnatarii apelului se numara sindicalistii de la ALRO Slatina, combinatele Hunedoara, Galati, Cartel Alfa. Alaturi de sindicalisti si fosti detinuti politici semneaza membri GDS ca Teodor Baconski, Victor Barsan, Magda Carneci, Andrei Cornea, Horia Patapievici, Ioan Stanomir, Rodica Culcer, Stere Gulea, Traian Ungureanu, Sorin Vieru, Serban Radulescu Zoner. Mai semneaza Dan C. Mihailescu, Denis Deletant, Tom Gallagher, surorile Coposu, Aurelian Craiutu, Valeriu Stoica, Alina Mungiu Pippidi si alte personalitati. In apel semnatarii mai arata ca nu au primit nici un raspuns de la fostul premier Tariceanu la solicitarile lor.
George SCARLAT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu