SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

marți, 29 ianuarie 2013

PNŢCD
PARTIDUL NAŢIONAL ŢĂRĂNESC CREŞTIN DEMOCRAT
Str. Romulus nr. 36, Sector 3, 030563 Bucureşti
tel./fax.: 0721,236,125 ● pntcd2011@gmail.com
Secretariatul General al PNŢCD



CONVOCARE


Ca urmare a dispoziţiei Conducerii PNŢCD, se convoacă Comitetul Naţional de Conducere la data de 9 februarie 2013, ora 16, la Ocna Şugatag, judeţul Maramureş.

ORDINEA DE ZI
1.    Situaţia juridică a PNŢCD.
2.    Situaţia politică a PNŢCD.
3.    Stabilirea acţiunilor politice ale PNŢCD pe termen scurt şi mediu.
4.    Diverse


La toate punctele de pe Ordinea de zi, vor avea loc prezentări din partea Conducerii naţionale a PNŢCD urmate de dezbateri şi votarea hotărârilor corespunzătoare.



Secretar General,
Mihai Grigoriu





22 ianuarie 2013




--
Secretariat General PNTCD
Mihai Grigoriu - Secretar general
Tel.: 0721.236.125

marți, 15 ianuarie 2013

STAREA PNTCD (II)


PNTCD este grav bolnav.
Ca oricarui bolnav, trebuie sa i se puna diagnosticul si sa i se indice tratamentul.
Deocamdata, i se cunosc numai simptomele: hemoragie a membrilor, stare de epuizare si abulie.
Diagnosticul urmeaza a se stabili.
Suferim atat in plan organizatoric, cat si in plan politic.
Nu se mai stie cate filiale avem, cati membri au filialele, cand au avut loc ultimele alegeri in acele filiale.
Faptul ca s-a reusit colectarea numarului de semnaturi pretinse de lege pentru reinscriere nu trebuie sa ne insele: nu reusim, din pacate, alte performante.
Membrii nostri nu mai sunt motivati, nu mai stiu ce urmarim - din punct de vedere politic.
Problemele politice par sa nu-i mai preocupe pe lideri: de multi ani nu se mai urmaresc decat eventuale fuziuni si mai ales asocieri prin care unii membri ai nostri sa ocupe functii in administratie si, daca se poate, in parlament. Sau macar in institutiile descentralizate.
Pare a nu se intelege faptul ca daca nu exista un scop politic, nu exista partid.
Peste aceasta situatie se suprapune problema recunoasterii in justitie a conducerii: de patru ani suntem intr-o stare de incertitudine care pare convenabila chiar echipelor de conducere, intrucat le justifica inactivitatea si lipsa realizarilor.
Lipsa rezultatelor poate avea drept cauza una dintre urmatoarele explicatii: incapacitate, dezinteres sau rea-intentie.
S-a ales calea autovictimizarii: ne prezentam ca fiind persecutati, victime ale comploturilor politice.
Si aceasta atitudine prezinta avantaje: explica nerealizarile si lasa sa se inteleaga ca suntem importanti, ca reprezentam un pericol pentru "unii" - din moment ce ne sunt ostili.
Acesta este adevarul?
Aceasta este cauza esecurilor noastre?
Echipele noastre de conducere nu au nici o vina?
Nu sunt responsabile pentru ceea ce ni s-a intamplat?
Sa ne reamintim:
-          la 24 august 2008 s-a desfasurat un congres; inregistrarea rezultatelor sale a fost blocata prin deschiderea unui proces penal pentru o acuzatie mincinoasa;
-          in intervalul de aproape patru ani scurs din acel moment nu s-au facut (sau nu se cunoaste sa se fi facut) demersuri pentru grabirea incheierii cercetrarii penale (intre timp, in luna iulie a anului 2012 - procesul s-a incheiat; s-au facut oare demersurile necesare reluarii actiunii de inregistrare a congresului din 2008?);
-          in 26 septembrie 2009 s-a desfasurat un alt congres, in legatura cu depunerea actelor caruia exista o stare de confuzie - sau cel putin asa se declara;
-          in 18 iunie 2011 s-a mai desfasurat un congres a carui validare treneaza.

Dupa un scurt moment in care de congresul din 2008 s-a ocupat o doamna avocat membra a PNTCD, atat de acel congres, cat si de cel din 2009 s-a ocupat o casa de avocatura (Poppa) angajata de d-l prim-vicepresedinte Nasui.
Din martie 2011 (cand inca nu se validase congresul d-lui Pavelescu din anul 2010!) problema proceselor a fost preluata de catre d-l Victor Ciorbea, care se ocupa si de recunoasterea congresului din iunie 2011.
In toata aceasta perioada de procese s-a ocupat si d-l vicepresedinte Mihai Grigoriu.

Despre congresul din 2008 am mai afirmat: consider ca nu s-au depus eforturile necesare pentru a se grabi incheierea cercetarii penale si inchiderea eventualului proces penal astfel incat sa poata continua actiunea de recunoastere a rezultatelor congresului.

Despre congresul din septembrie 2009 d-l Grigoriu afirma ca documentele au fost trimise tribunalului prin posta de catre casa de avocatura Poppa si ca despre ele nu se mai stie nimic.
In mod (poate) surprinzator, raspunzand unei adrese pe care i-am adresat-o, Tribunalul Bucuresti afirma altceva si anume ca actele congresului au fost depuse de doua ori: odata prin d-na avocat Lilica Poppa, in data de 22.10.2009 si a doua oara prin posta (inregistrare din 28.10.2009) si, fapt foarte important, ca, drept urmare, documentele congresului au fost mentionate in Registrul partidelor politice.
De ce lucrurile nu au continuat?

Ne putem pune intrebarea: a cui este vina?
Consider ca, indiscutabil, a echipei de conducere din acel moment si, desigur, a casei de avocatura care s-a ocupat de aceasta problema.
Dar, deasemeni, si a celui care din martie 2011 (cand inca nu se validase congresul d-lui Pavelescu din 2010!) si-a asumat responsabilitatea de a se ocupa de congresele partidului!

(Trebuie remarcat ca "factorul comun" al acestor procese este d-l Mihai Grigoriu.)

Se pune problema: care este explicatia - incapacitate, dezinteres sau rea-intentie?

Inainte de un (eventual) viitor congres este obligatoriu sa se stabileasca responsabilitatile pentru situatia in care ne aflam:
-          de ce echipa de conducere aleasa la congresul din august 2008 nu a facut demersuri pentru urgentarea incheierii cercetarilor, astfel incat sa se inchida procesul penal prin care s-a suspendat actiunea de inregistrare a documentelor acelui congres?
-          de ce echipa de conducere aleasa la congresul din septembrie 2009 nu s-a preocupat de urmarile depunerii documentelor acelui congres?
-          de ce d-l Victor Ciorbea, care in martie 2011 si-a asumat responsabilitatea de a se ocupa de procesele de validare a congreselor din anii 2008 si 2009, nu s-a interesat de soarta lor, fiind preocupat exclusiv de congresul din iunie 2011 in urma caruia presedinte al partidului a fost ales domnia sa?
-          de ce nu a existat preocuparea de a se relua demersurile de validare a congresului din august 2008 dupa ce in iulie 2012 s-a pus rezolutia de neincepere a urmaririi penale pentru acuzatiile se fals in semnaturi?

Este necesar sa ne reamintim detinatorii principalelor functii de conducere din echipele alese incepand cu anul 2008:
-          in 2008: - presedinte: Radu Sarbu;
                            prim-vicepresedinte: Doru Nasui;
                      presedinte CNC: Gheorghe Ciuhandu;
                            secretar-general: Alexandru Kala Popescu;
-          in 2009: - presedinte: Radu Sarbu;
                            prim-vicepresedinte: Doru Nasui;
                       presedinte CNC: Gheorghe Ciuhandu;
                            secretar-general: Vasile Andries;
-          in 2011: - presedinte: Victor Ciorbea;
                            prim-vicepresedinte: Andrei Dimitriu;
                       presedinte CNC: Gheorghe Ciuhandu;
                            secretar-general: Mihai Grigoriu.

Este important sa se stabileasca cum pot fi incadrate atitudinile lor: incapacitate, dezinteres sau rea intentie?

Congrese au mai fost organizate - si nu putine; se pune intrebarea: ce va fi "dupa"?
Daca lucrurile se vor desfasura, in continuare, ca si pana acum - partidul se va indrepta, indiscutabil si inevitabil spre disparitie: chiar daca formal va mai exista, identitatea sa va fi alta, fapt ce va dauna si amintirii marelui sau inaintas: PNT.

Cum ne putem redresa?
In primul rand, recunoscand si acceptand ca in momentul de fata nu avem nici organizarea si nici inzestrarea politica necesare unui partid.
Trebuie sa stabilim: ce dorim din punct de vedere politic si care ne sunt obiectivele.
Numai daca vom constata ca ele descind din obiectivele PNT - ne vom putea considera si ne vom putea declara ca fiind descendentii acestuia.
Trebuie sa acceptam ca avem nevoie de un interval in care sa ne limpezim si sa ne reorganizam, interval in care sa ne dedicam acestor actiuni, renuntand, pentru moment, la veleitatea de a intra in parlament.
Refacerea partidului nu va putea fi efectuata decat de catre membrii care sunt devotati idealurilor si principiilor sale, fiind complet dezinteresati material, neurmarind obtinerea de functii profitabile.
Trebuie sa ne preocupam de problemele politice actuale, care framanta societatea: sa analizam subiectele, sa elaboram puncte de vedere solide si bine argumentate si sa le facem cunoscute electoratului.
Sunt foarte multe subiecte pe care le putem aborda: legea partidelor, codurile de procedura penala si civila, legea sanatatii, modificarile care trebuie aduse constitutiei etc.
Vom putea determina oameni de valoare sa ni se alature numai daca vom alege o echipa de conducere compusa din persoane avand imaginea publica nealterata, cu o buna prestatie si dovedind rigoare, consecventa si competenta.
De aceea, noua - tuturor membrilor - ne revine responsabilitatea de a dovedi discernamant, exigenta, independenta de gandire si curajul opiniei.
Numai astfel vom fi la inaltimea momentului si vom putea salva partidul de la dezastrul catre care se indreapta in momentul de fata!
Altfel...

Bogdan Grabowski
Presedinte PNTCD, sector I

P.S. - Intre timp, d-l Victor Ciorbea s-a inscris in PNL (parasind in acest fel PNTCD. Asadar...)

B.G.

luni, 14 ianuarie 2013

STAREA PNTCD (I)

Este important sa stim starea in care ne aflam.
Este insa necesar sa stim si cauzele si autorii situatiei in care ne aflam.
Toate acestea sunt inutile daca nu vom avea luciditatea si forta de a  inlatura raul – atat cauzele, cat si autorii.
Pentru ca lucrurile sa nu se repete.
Nu putem apela la aceiasi “vindecatori” care si-au demonstrat “posibilitatile” – lipsa de forta, lipsa de inspiratie sau, poate, (oricat ar parea de socant) reaua-credinta.
 Altfel, inseamna ca ne acceptam si ne meritam soarta.
Vrem?
Facem?

 

duminică, 6 ianuarie 2013

Radu Rizescu a încărcat un fişier.
Fundatia Iuliu Maniu Ion Mihalache isi propune sa omagieze, prin activitatile Clubului PNT, personalitatea lui Ion Mihalache de la a carui tragica disparitie se implinesc 50 de ani. Va rog sa promovati concursul din documentul atasat.
Multumesc!
Concurs- Ion Mihalache.doc


 http://word.office.live.com/wv/WordView.aspx?FBsrc=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdownload%2Ffile_preview.php%3Fid%3D148991678583637%26metadata&access_token=100003342080224%3AAVIxqH3W_DfLskTzLpyFCJs6Gb9AIjyBuodnhSlU9eb4Vw&title=Concurs-+Ion+Mihalache.doc

marți, 1 ianuarie 2013

LA MULTI ANI !

Imagini inline 1