SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

duminică, 14 martie 2010

Alegeri la PNTCD Bucuresti

Ieri, 13 martie a avut loc Conferinta de Alegeri a PNTCD Bucuresti.



La sala Atelier a Teatrului National, in prezenta a peste 100 delegati motiunea condusa de Alexandru(Kala) Popescu a castigat increderea taranistilor bucuresteni. Alaturi de Kala pe aceasta motiune sunt si colegii nostri Andrei Enuta, Anca Zlatescu, Daria Vrabete, Adrian Popovici, Dumitru Nicolescu si Andrei Dimitrescu.






Cu aceasta ocazie au fost dezbatute mai multe propuneri ale celor prezenti, adunarea asumandu-si mai multe solicitari dintre care unele fac parte din rezolutia conferintei.

In contextul discutiilor legate de modificarea Constitutiei, ne dorim mentionarea expresa a caracterului crestin al poporului roman in prima carte a tarii.
Constitutia Romania, considera adunarea noastra, trebuie sa o adapteze pe cea din 1923 la realitatile vremurilor noastre prin reafirmarea institutiilor noastra traditionale, incepand cu cea monarhica.

Taranistii bucuresteni au hotarat sa solicite Consilului general emiterea autorizatiei de constructie pentru Monumentul Victimelor Comunismului(un proiect amanat de peste 10 ani) si demararea urgenta a lucrarilor de consolidare pentru sutele de locuinte care nu corespund normelor de protectie antiseismica.

















Imaginile au fost furnizate de colegii nostri Marian Burcea si Cicerone Mandru.

http://radurizescu.blogspot.com/2010/03/alegeri-la-pntcd-bucuresti.html
Alexandru KALA POPESCU, noul presedinte al organizatiei PNTCD-BUCURESTI

Ieri, 13 martie 2010, au avut loc alegerile la organizatia PNTCD-Bucuresti.
La Sala Atelier a Teatrului National au fost peste 120 de delegati, din toate sectoarele.
A fost ales Alexandru KALA POPESCU, membru PNTCD din 1990, fostul sef al biroului senatorial al lui CORNELIU COPOSU.

Echipa sa ii cuprinde pe : Andrei Enuta, Daria Vrabete, Adrian Popovici, Andrei Dimitrescu, Anca Zlatescu si Dumitru Nicolescu.

" Echipa pe care o alegeti azi are rol de coordonare, si personal, consider ca principiul subsidiaritatii trebuie respectat, impreuna cu principiul responsabilitatii. De aceea trebuie sa subliniez ca rolul sectoarelor este cel care trebuie sa fie predominant. Acolo se va face munca cea mai mare. Cu totii ne luam o responsabilitate, dar fara aportul sectoarelor, nu se va reusi nimic. " a declarata declarat noul presedinte PNTCD-Bucuresti.

vineri, 5 martie 2010

De ce sustin votul pe liste, intr-un partid liberal


Vreau sa dau un raspus colegului nostru Codrin Scutaru, care mi-a adresat o scrisoare deschisa pe aceasta tema. Nu e primul semn venit din tara, si nu cred ca va fi ultimul. Il apreciez insa pentru ca este un mesaj deschis si sincer, asumat clar si cu argumente foarte rationale. Tocmai pentru ca multi colegi mi-au semnalat aceste probleme m-au facut si pe mine sa sustin votul pe liste. Stiu ca se considera acest model ca fiind nedemocratic. Dar mai stiu ca sistemul uninominal pur, cel care se doreste a fi impus si la nivel national, accentueaza problemele politicii noastre. Doar votul uninominal nu rezolva innoirea clasei politice si nici asumarea clara a responsabilitatii. La adapostul unui sistem aparent corect, isi fac loc in frunte doar cei care au de partea lor resurse importante.

Cei care sunt foarte cunoscuti si respectati de majoritatea membrilor sunt putini. Ii putem numara pe degete. Ei se vor face auziti indifirent de modul in care sunt votati. Ceilalti - fiindca un partid are mai multe functii, si nu doar de vicepresedinte, dar si cu alte atribute executive, ajung la varf in urma unui joc "complicat" de echilibristica, de compromisuri si de creare de "cooperative". Din aceasta cauza, accesul la varf al unor nume noi, al unor tineri, al unor profesionisti, al unor oameni care nu au nici timp, nici resurse si nici chef de astfel de "balcanisme" este practic imposibil.

Un partid trebuie sa aiba si oameni promovati si pentru alte calitati decat cele necesare strangerii unui numar de voturi in competitii interne. Tinerii, de exemplu, nu ii putem obliga sa se profesionalizeze doar in "aranjamente" pentru voturi. Insa, ii putem promova pentru calitati umane si profesionale, pentru a demonstra ca se poate. Or, asta se face prin votul pe lista. Pe o astfel de lista vor intra si nume grele ale partidului (cele care vor sa isi asume proiectul presedintelui), dar si oameni noi.

Un partid liberal nu este doar al sefilor si baronilor, fiindca altfel nu suntem cu nimic diferiti de modelul Vanghelie sau modelul Berceanu. Un partid liberal trebuie sa fie si al intelectualilor, al artistilor, al tinerilor cu educatie deosebita, al oamenilor de cultura, al tuturor oamenilor liberi. Si vreau sa facem un prim pas, prin promovarea unor astfel de oameni, in mod proactiv. Nu vom fi mai putini democratici si, in nici un caz, mai putin liberali. Mai ales daca, impreuna cu acest sistem, aducem in statut modificari care sa democratizeze si mai mult partidul (referendumul intern pentru decizii mari, alegeri interne deschise tututor membrilor, deschiderea partidului spre oamenii care ne voteaza etc).

Scopul tuturor propunerilor pe care le voi face este unul singur: cresterea PNL la un nivel care sa ii permita sa castige alegerile si sa fie cel mai mare partid al dreptei.

CRIN ANTONESCU
Ion Diaconescu vrea 18 milioane de euro de la stat ca să ajute Partidul Ţărănist

Ion Diaconescu a stat 15 ani în închisoare

Ion Diaconescu a stat 15 ani în închisoare

Fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a dat în judecată statul român şi solicită daune de 18 milioane euro pentru traumele suferite în timpul detenţiei politice din închisorile comuniste.

În procesul intentat statului, liderul ţărănist este reprezentat de fostul premier Victor Ciorbea. Acesta a înregistrat acţiunea la Tribunalul Bucureşti.

Mi s-a spus că a apărut o legislaţie în acest sens care permite despăgubiri către cei care au suferit în închisorile comuniste“, a explicat Ion Diaconescu pentru „Adevărul“ motivul acţiunii sale.

Eu sunt un om bătrân de 93 de ani şi nu mai am nevoie la vârsta mea de astfel de recompense, dar banii pe care îi voi primi îi voi folosi pentru a ajuta partidul“, a mai spus Diaconescu.

Fostul preşedinte a completat: „Vor încerca şi alţii ca mine să facă o asemenea cerere, mai ales că acum avem o lege care este aprobată de Uniunea Europeană“.

De cealaltă parte, avocatul politicianului, Victor Ciorbea este optimist în privinţa acestui proces. „Este evident că vom avea şanse!“, a declarat Ciorbea.

sursa : ADEVARUL