SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

miercuri, 25 februarie 2009

ŢĂRĂNIŞTI, VĂ ORDON, APĂRAŢI ŞCOALA ARDELEANĂ!


blaj_coa

Prostănacul nu e prost destul, până nu e şi fudul. Nu era destul de stupidă expresia “ofensiva pentru cucerirea Ardealului”. A trebuit să vină, sâmbătă, la Braşov şi cu propunerea impertinentă ca PSD să înfiinţeze Societatea “Şcoala Ardeleală”!

Ţărănişti, ieşiţi naibii din bârlog că vine primăvara şi spuneţi-i tembelului că Şcoala Ardeleană face parte din patrimoniul naţional şi nici măcar voi, urmaşii urmaşii urmaşilor întemeietorilor, nu aţi avea dreptul să o revendicaţi pentru voi!

Mai cu talent, Radule, blogu-ţi!

Şi tu, Mariuse, decât să te (pre)ocupi cu liberalii, nu mai bine îi scoli tu un pic pe ţărăniştii tăi din hibernare?

Şi apropo de liberali cu fiţe prezidenţiale, Crin Antonescu o fi la bază profesor de istorie sau am citit eu altă carte?

Tu ce (mai) zici, Darius, despre PSD?

Jalnică pasivitate în faţa unei tentative neruşinate de confiscare a istoriei naţionale!

ROXANA IORDACHE

luni, 16 februarie 2009



Regele Mihai I va deveni cetăţean de onoare al Timişoarei, la finele acestei luni, în ultima şedinţă a Consiliului Local din februarie.

Decizia a fost luată de către edili pentru a-şi manifesta recunoştinţa faţă de meritele pe care Regele Mihai I le-a avut în dezvoltarea României, în general, şi a Timişoarei, în particular.

Mihai I a avut rolul de ctitor pentur mai multe instituţii de cult, învăţământ şi cultură din Timişoara: Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, Opera Română, Universitatea de Medicină şi Farmacie, Biblioteca Universitară, Universitatea Timişoara, Filarmonica de Stat "Banatul" şi actuala Universitate de Ştiinţe Agricole a Banatului.


EVENIMENTUL ZILEI

miercuri, 11 februarie 2009

Radu Sarbu: PNTCD vrea sa scape de eticheta de "partid batran"





PNTCD isi propune sa scape de eticheta de "partid batran" si sa isi mobilizeze electoratul prin nominalizarea unor candidati tineri, sub 45 de ani, la urmatoarele scrutine.

"Aceste alegeri (n.r. - alegerile locale partiale pentru Primaria Cluj-Napoca) marcheaza aparitia unei noi generatii de oameni politici ofertate de PNTCD. Noi vrem sa demonstram ca eticheta de partid batran si depasit este un cliseu atasat noua de catre adversarii nostri politici.

Sunt unul dintre cei mai batrani membri ai PNTCD si inca nu am 60 de ani. In toate scrutinele care vor urma, PNTCD va aduce in fata oameni tineri, oameni care sa aiba varsta optima, intre 30 si 45 de ani, oameni care sa aiba nu doar expertiza, ci si energia pentru a implementa proiectele noastre", a declarat Sarbu, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa la Cluj-Napoca, citat de NewsIn.

Liderul PNTCD a afirmat ca mobilizarea electoratului este principala tinta a partidului la alegerile pentru Primaria Cluj-Napoca, recunoscand ca taranistul Calin Oancea, candidatul partidului, nu va putea rasturna rezultatele prognozate.

"A fost o campanie formala, nu cred ca domnul Oancea va reusi sa rastoarne lumea si sondajele, dar speram, pentru ca este extrem de important, sa fi determinat o mobilizare a acestui electorat, pentru ca absenteismul prognozat de sondaje este catastrofal pentru sistemul democratic. Se ajunge ca o mica minoritate sa decida distributia puterii pe termen lung, pe termen de patru ani, la Cluj, ca si la nivelul intergii tari", a mai spus Sarbu.

Liderul taranist a mai sustinut ca, din punctul sau de vedere, alegerile pentru Primaria Cluj-Napoca au fost manipulate de premierul Emil Boc astfel incat sa fie castigate de candidatul PDL, Sorin Apostu.

"Sunt niste alegeri manipulate de premierul Boc in favoarea succesorului dorit de dansu, Sorin Apostu. Este regretabila aceasta abordare politicianista, si dau o conotatie peiorativa termenului", a mai spus Radu Sarbu.

PNTCD Cluj-Napoca l-a desemnat, in data de 15 ianuarie, pe Calin Oancea (39 de ani) drept candidat al partidului la alegerile pentru Primaria Cluj-Napoca. Calin Oancea este de profesie economist si este membru PNTCD din 1990, fiind a treia generatie de taranisti din familia sa.
Sursa: Ziare.com

marți, 10 februarie 2009


Politica
SASE, VIN TARANISTII !


Adversarii ţărăniştilor încearcă să acrediteze ideea că partidul este lipsit de resurse umane. În opinia mea, cel puţin 6 personalităţi din PNŢCD pot candida cu succes la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an:

Doru Năsui, prim-vicepreşedinte PNŢCD, ales la Congresul Extraordinar din 24 august 2008, preşedintele “România-NATO Alliance”(Alianţa România-NATO), organizaţie care s-a dizolvat după atingerea obiectivului, respectiv integrarea României în NATO. Originar din Maramureş, el provine dintr-o familie de foşti detinuti politici. În prezent, este unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri români din SUA şi conduce American International Radio Inc., cel mai mare distribuitor Motorola din lume.

Gheorghe Ciuhandu, preşedintele Comitetului Naţional de Conducere a PNŢCD, doctor-inginer, conferenţiar, primar al municipiului Timişoara din 1996, Gheorghe Ciuhandu este un nume respectat în Timişoara şi in noua Românie după evenimentele din decembrie ’89. Este un anticomunist pur-sânge. Provine dintr-o familie de dascăli şi de luptători pentru adevăratele valori româneşti, bunicul sau luând parte la Marea Unire, după care a fost deputat şi membru de onoare al Academiei.

Radu Sârbu, preşedintele PNŢCD, ales la Congresul Extraordinar din 24 august 2008. Între octombrie 1998 si decembrie 2000 a fost preşedinte al Consiliului de Administratie al Fondului Proprietatii de Stat, calitate în care a condus activitatea de privatizare din intreaga ţară. În acea perioadă a fost asanată economia naţională, prin restructurarea intreprinderilor cu pierderi. Consecutiv măsurilor hotarate ale FPS din acea perioada, economia româneasca a reuşit să se relanseze pe o bază sănătoasă. Anul 2000 a fost primul în care ponderea sectorului privat în realizarea produsului intern brut a devenit majoritară. PIB-ul României s-a triplat in doar opt ani.



Ion Caramitru, cunoscut actor, vicepreşedinte PNŢCD, ales la Congresul Extraordinar din 24 august 2008, ministru al Culturii in perioada 1996-2000. Este director la Teatrul Naţional Bucureşti şi preşedintele Uniunii Teatrale din România. Participant la Revoluţia din 1989, plasat mai apoi în opoziţie cu fostul preşedinte Ion Iliescu. Este vicepreşedinte al Asociaţiei revoluţionarilor fără privilegii.

Alexandru Herlea, vicepreşedinte PNŢCD, ales la Congresul Extraordinar din 24 august 2008 Şi-a obtinut titlul de doctor in istoria stiintei si tehnicii in Franţa, după care a efectuat studii post-doctorale in Statele Unite. Este conferenţiar universitar în Franţa, cercetător si profesor asociat la Smithsonian Institute, Universitatile Michigan, Harvard, Princenton si Pennsylvania din Statele Unite. Ministru pentru Integrare Europeană între 1996-1999 şi şeful misiunii României pe lângă Uniunea Europeană între 2000-2001. Este comandor al Legiunii de Onoare – Franţa.

În discuţie ar mai putea intra şi Victor Ciorbea, fost prim-ministru al României.

„Adriane, ce blestemat e poporul român să aleagă între doi comunişti” … - spunea Traian Băsescu acum patru ani ! Poate că în anul de graţie 2009, unul din ţărăniştii enumeraţi mai sus, va candida la alegerile prezidenţiale din toamnă iar românii nu vor mai fi obligaţi să aleagă între doi comunişti.