Aşa-zisa excludere din PNŢCD a consilierului judeţean Viorel Sasca
Azi, consilierul ţărănist a vorbit despre aşa-zisa lui excludere din partid de către grupul Miluţ.
http://www.vestul.ro/stiri/1949/asa-zisa-excludere-din-pntcd-a-consilierului-judetean-viorel-sasca.htmLa conferinţa de presă a partidului, Viorel Sasca a vorbit despre această exlcudere, precum şi pe marginea altor subiecte de actualitate:
„După ce s-a întâmplat ieri, în Parlament, acum, este, practic, o luptă de imagine între PDL şi restul partidelor. Fiecare încearcă să arunce vina pe celălalt pentru situaţia în care s-a ajuns. Din punct de vedere economic, toţi vedem cum leul se duce în jos. La nivelul întregii ţări, cred că nu numai al judeţului Timiş, sunt probleme cu salariile cadrelor didactice. La discuţia pe care am avut-o cu funcţionarii noştri de la buget, am aflat că sunt seriose probleme, pentru că fondul de salarii nu acoperă necesarul. S-a mizat pe o reducere a personalului din învăţământ, reducerea nu s-a operat şi acum trebuie scoşi bani pentru salarii. Solicitările primăriilor sunt mari, acum se face evaluarea lor. Să vedem, guvernul acesta intermediar sau guvernul căzut în ce măsură va reuşi să scoată aceşti bani. Dacă problema unui nou guvern nu se rezolvă repede, o să avem probleme şi anul viitor, pentru că nu vom avea buget. Şi cred că acesta este un risc major. De aceea, cred că orice întârziere în desemnarea unui guvern, de genul să se vină din nou cu Boc în fruntea guvernului, situaţie pe care e clar că parlamentul nu o va accepta sau să se forţeze mâna parlamentului cu o formula de guvern neacceptata de o majoritate va bloca formărea unui nou guvern. Nu am auzit ca acest guvern al lui Boc să aibă deja proiectul de buget gata pentru anul viitor. Vorbesc de o serie de legi pe care le-au scos şi care nu se aplică, vorbesc despre ce lege grozavă au scos pentru pensionari: că au tăiat din pensiile categoriilor speciale. După ştiinţa mea, acolo este o prevedere care anulează o astfel de posibilitate, în sensul că, chiar dacă nu au avut contribuţie în anii anteriori, se consideră că au avut-o daca au cotizat chiar un singur an. Şi, ca atare, tot la nivelul acesta mare rămâne, deci pensia nu se modifică. Astea sunt poveşti cu ce grozave legi şi ce lucruri măreţe a realizat guvernul. Uite că proiectul de buget nu este gata şi trebuia să fie gata. Asta e problema numărul unu. A doua este cea a funcţionării economiei, a stabilităţii leului, iar dacă dl. Băsescu se joacă cu desemnarea guvernului, fără îndoială că fiecare vom simţi în buzunarul propriu o gaură mare.
Din fericire, la nivelul judeţului Timiş, noi suntem în stare să ne onorăm contractele pe care le avem pentru realizarea investiţiilor, nu ştiu să fie o problemă până în acest moment, dar, dacă chestiunea aceasta cu guvernul nu se rezolvă într-un timp scurt, fără îndoială că vom fi afectaţi. Acest an e şi un an special penmtru Timişoara, dar şi pentru ţară. Nu este un an vesel. Chiar dacă au trecut 20 de ani de la Revoluţie, premizele sub care se va comemora acest eveniment nu sunt din cele faste şi de natură să ne dea speranţe pentru viitor. Eu nu pot decât să îndemn la responsabilitate pe oamenii politici. După ce au trecut 20 de ani, progresele făcute în viaţa fiecăruia dintre noi nu sunt cele aşteptate. Există faţă de clasa politică un soi de condamnare generală, dar nu văd din partea acestor oameni o manifestare de responsabilitate. Sigur, şi eu fac parte din această clasă politică, până la urmă, că suntem toţi băgaţi la grămadă. Dar eu cred că judecata, trebuie să fie una individuală şi în special liderii partidelor trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru situaţia în care ne aflăm. Ştim cu toţii cum a început criza, cu demiterea dlui. Nica, cum s-a forţat nota acolo. Tot ce s-a făcut e de un strict interes politicianist, de a obţine un avantaj în cursa electorală. Îmi este greu să cred că, între timp, aceşti oameni se vor schimba, dar cred că, pe de altă parte, suntem datori să atragem atenţia supra acestui aspect, pentru ca lumea să se dumirească. Urmează un vot care ar putea să schimbe lucrurile în România, să trecem de la un preşedinte jucător la unul care să fie un factor de echilibru în ţară, care să păstreze o echidistanţă faţă de toate partidele şi care să vegheze, într-adevăr, la buna funcţionare a instituţiilor statului. Să nu se mai folosească de DNA pe post de instrument politic, nici de serviciile secrete, etc. Pe toate le puteţi pune la capitolul speranţe.
În altă ordine de idei, vă aduc la cunoştinţă că dl. Miluţ a socotit de cuviinţă să mă excludă din PNŢCD. M-a exclus numai pe mine. Îi mulţumesc pentru importanţa pe care mi-o acordă. Şi zice aşa: „BNC a hotărât, în şedinţa din 24 septembrie, cu majoritatea voturilor exprimate şi o abţinere, retragerea sprijinului politic şi exluderea din PNŢCD a dlui. Sasca Viorel Zoltan, consilier judeţean din partea Alianţei pentru Timiş.” Acuma, el nu mă poate exclude din PNŢCD. Mă poate exclude din simulacrul acela pe care l-a făcut el acolo. Dar chiar nu vreau să fac parte din gruparea Miluţ, acel simulacru de partid, acel SRL. Aşa poate să ne excludă pe toţi, dar se pare că, totuşi, eu am deranjat cel mai mult şi mă întreb dacă nu are legătură chestiunea aceasta şi cu alte atitudini deranjante pentru unele cercuri de interese. Pentru că am avut o serie de luări de poziţie, prin care cred că am deranjat pe unii. Ştiţi că PDL i-a promis, de exemplu, dlui. Miluţ că vor încheia o alianţă. Or, numai gândindu-ne la situaţia în care se află licitaţia deponeului şi ce s-a întâmplat acolo, nu ar fi exclus să fie nişte influenţe şi din partea aceea. Dar, oricum, dl. Miluţ îşi leagă soarta de Băsescu, devreme ce şi-a anunţat sprijinul politic pentru Băsescu şi urmează să vedem ce se va întâmpla la aceste alegeri. Au scornit o scrisoare de la PPE, probabil ei au compus-o, au trimis-o acolo şi acolo cineva a semnat-o, în care PPE, pasă-mi-te, cerea PDL-ului să semneze până în 12 un protocol de alianţă cu gruparea Miluţ. Eu nu am ştiinţă să se fi semnnat un asemenea protocol. Să vedem ce se întâmplă şi în acest plan, poate acum nu mai vrea să semneze Miluţ.
Miluţ este exclus din PNŢCD, nu eu l-am exlus, nu eu am propus. Dar este normal să fie aşa. Ce s-ar fi întâmplat dacă la un alt partid nu s-ar fi recunoscut alegerea unui alt preşedinte? Dacă, de exemplu, Tăriceanu nu recunoştea alegerea lui Crin Antonescu, aşa cum a făcut Miluţ, nu se prezenta la congres, nu recunoştea nimic? E o comportare infantilă. Trebuia să vină la acel congres, cu moţiune. El a făcut un congres cu salariaţii de la Prefab, în mare parte. Ce să spun, un fel de SRL. Partea tristă e că i se dă importanţă. Acolo s-au dus dl. Boc, dl Antonescu. Când a fost aici, l-am întrebat şi a zis că a fost greşit informat, nu ştiu cine l-o fi informat.
În ceea ce priveşte excluderea mea de către Miluţ, aceasta oricum nu e posibilă, întrucât chestiunea e în instanţă. Suntem trei consilieri judeţeni, dar sunt şi consilieri de la municipiu şi viceprimarul, apoi consilierii locali din alte localităţi. Dar se pare că eu am deranjat, şi nu numai pe dl. Miluţ, ci şi anumite cercuri de interese. Eu am făcut anul acesta 20 de ani de când sunt în PNŢCD, sunt în acest partid din 1990. Vine acest intrus si confisca partidul, exclude membri vechi, cred ca nu a făcut-o chiar de capul lui. Câtă vreme calitatea lui de preşedinte nu e clară şi e în instanţă, nu poate să ia astfel de decizii. Până la următoarea şedinţă de plen a CJT o să aduc o dovadă de la Tribunalul Bucureşti cum că ne aflăm în instanţă, e un proces pe rol. Probabil va fi un vot în CJT.
Eu mă aşteptam la treaba asta. E interesant de unde am auzit de asta, de la Consiliul Judeţean, deci acolo se ştia, pe o anumită filieră. Pe ce filieră se putea şti, vă daţi seama. Eu nu sunt legat de scaunul de consilier judeţean. Pentru mine e o muncă suplimentară pe care o fac. Eu din politică nu am câştigat nimic nici în plan personal, nici profesional, doar am pierdut.
Am ieri vorbit cu dl. preşedinte Sârbu, i-am adus la cunoştinţă situaţia. Chestiunea importantă nu e aceasta, ci ce vom face noi la aceste alegeri. În BNC s-a discutat, dar încă nu este o concluzie definitivă dacă vom susţine vreun candidat în turul unu sau numai din turul doi. Dacă dl. Sârbu va avea discuţii cu dl. Crin Antonescu si vor ajunge la o intelegere, ne vom formula susţinerea din primul tur. Dacă nu, o vom face din turul doi. Cred că este important orice susţinere la ora actuală. Între timp, a fost deja o luare de contact între dl. Crin Antonescu şi dl. Sârbu şi urmează să se stabilească ce vom face.”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu